Hogyan legyek értékesebb fogászati asszisztens? I.

N

10+ éve praktizáló fogorvosok, Dr. Radánovics-Nagy Dániel és Dr. Mekis Miklós előadásában

N

Legújabb képzésünk, amely Győrben debütált 2023 szeptemberében

N

Akkreditált továbbképzés a fogászati ellátás szakmacsoport számára: 14 kreditpont

p

Belső rendelői továbbképzéseket egyéni megkeresésre országszerte szívesen vállalunk!

Aktuális kurzusunk:

Tematika

1. Preventív szemlélet a felnőtt- és gyermekfogászatban

Sürgető népegészségügyi feladat országos komplex prevenciós programok szervezése, konkrét fogászati célkitűzések, módszerek és feladatok megjelölésével, hiszen primer prevencióval a fogászati kuratív beavatkozások jelentős része megelőzhető volna. Meglátásunk szerint a komplex prevenciós programokban a fogászati asszisztenseknek és higiénikusoknak szerves szerepet kell vállalniuk, ehhez kívánunk inspirációt nyújtani.

2. A digitális fogászat asszisztensi vonatkozásai

Bár sokszor a fogászat jövőjeként tekintünk a digitális fogászat újításaira, hazánkban is egyre több praxisban jelennek meg az orálszkennerek, 3D nyomtatók, chairside CAD/CAM rendszerek, így ezek ismerete asszisztens oldalról is új ismereteket igényel. Képzésünkben az intraorális szkennerek használatának asszisztensi oldalát kívánjuk elméleti és gyakorlati útmutatókkal megtámogatni.

3. Fogászati röntgenfelvételek típusai és a felvételtechnika alapjai

A kezelőorvos munkáját nagymértékben segíti az olyan kompetens és felkészült asszisztencia, amely magabiztos rutinnal rendelkezik a tökéletes intra-, és extraorális felvételek valamint a minőségi CT-vizsgálat elkészítése terén. Elengedhetetlen, hogy a felvételeket készítő asszisztens tisztában legyen a különféle röntgenfelvételek típusaival, azok elméleti hátterével és indikációjukkal, valamint a rá vonatkozó kompetenciákkal.

4. A fotódokumentáció jelentősége a fogászatban

A fogászati dokumentáció és kommunikáció egyik fontos eszköze a fotózás. Számos praxis rendelkezik komoly DSLR fényképezőgépekkel, de korunk mobiltelefonjai is igen igényes fényképek elkészítésére váltak alkalmassá, mely eszközök használatának elsajátításával az asszisztens nagy segítsége lehet a fogorvosi rendelőnek.

5. A fogászati implantológia alapjai

A dentális implantáció mára abszolút polgárjogot nyert a modern fogászati ellátásban; az ehhez szükséges műszer- és eszközigény, a steril szájsebészeti műtét és az ahhoz történő előkészületek komoly elvárások és kihívások elé állítják az asszisztenciát. Az implantátumokra készülő fogpótlások típusai: szóló foghiányok pótlásától a teljes fogatlan állcsont rehabilitációig (az All-On-4® és All-On-6® koncepció); az ot-cap és a stéges elhorgonyzású fogsorok előnyei és hátrányai, azok megfelelő tisztítása.

Kérjen ajánlatot!

Kérjen ajánlatot az info@dentowl.hu e-mail címen, vagy az alábbi üzenő felületen!

Hogyan legyek értékesebb fogászati asszisztens? I.

10 + 5 =