Események betöltése

Hogyan legyek értékesebb fogászati asszisztens? I. (Nyíregyháza)

27 szeptember 2024 10:00 - 16:00

Tematika:

Preventív szemlélet a felnőtt- és gyermekfogászatban

Sürgető népegészségügyi feladat országos komplex prevenciós programok szervezése, konkrét fogászati célkitűzések, módszerek és feladatok megjelölésével, hiszen primer prevencióval a fogászati kuratív beavatkozások jelentős része megelőzhető volna. Meglátásunk szerint a komplex prevenciós programokban a fogászati asszisztenseknek és higiénikusoknak szerves szerepet kell vállalniuk, ehhez kívánunk inspirációt nyújtani.

A digitális fogászat asszisztensi vonatkozásai

Bár sokszor a fogászat jövőjeként tekintünk a digitális fogászat újításaira, hazánkban is egyre több praxisban jelennek meg az orálszkennerek, 3D nyomtatók, chairside CAD/CAM rendszerek, így ezek ismerete asszisztens oldalról is új ismereteket igényel. Képzésünkben az intraorális szkennerek használatának asszisztensi oldalát kívánjuk elméleti és gyakorlati útmutatókkal megtámogatni.

Fogászati röntgenfelvételek típusai és a felvételtechnika alapjai

A kezelőorvos munkáját nagymértékben segíti az olyan kompetens és felkészült asszisztencia, amely magabiztos rutinnal rendelkezik a tökéletes intra-, és extraorális felvételek valamint a minőségi CT-vizsgálat elkészítése terén. Elengedhetetlen, hogy a felvételeket készítő asszisztens tisztában legyen a különféle röntgenfelvételek típusaival, azok elméleti hátterével és indikációjukkal, valamint a rá vonatkozó kompetenciákkal.

A fotódokumentáció jelentősége a fogászatban

A fogászati dokumentáció és kommunikáció egyik fontos eszköze a fotózás. Számos praxis rendelkezik komoly DSLR fényképezőgépekkel, de korunk mobiltelefonjai is igen igényes fényképek elkészítésére váltak alkalmassá, mely eszközök használatának elsajátításával az asszisztens nagy segítsége lehet a fogorvosi rendelőnek.

A fogászati implantológia alapjai

A dentális implantáció mára abszolút polgárjogot nyert a modern fogászati ellátásban; az ehhez szükséges műszer- és eszközigény, a steril szájsebészeti műtét és az ahhoz történő előkészületek komoly elvárások és kihívások elé állítják az asszisztenciát. Az implantátumokra készülő fogpótlások típusai: szóló foghiányok pótlásától a teljes fogatlan állcsont rehabilitációig (az All-On-4® és All-On-6® koncepció); az ot-cap és a stéges elhorgonyzású fogsorok előnyei és hátrányai, azok megfelelő tisztítása.

Regisztráció az alábbi linkre kattintva lehetséges:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=oa7mjC7KwEqb2dEm1PROd-ixGKaqAzJBqw4X9re-XGxURU0zTk5FQUozNjNaNEEzVzdMWFpLVzM2WS4u

A kurzus szervezője: Realtrade Kft. és DentOwl Group Kft.

Akkreditált pontérték: 14

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-34672/2023

Részvételi díj: 20.000 Ft

 

Share This Event

8325195
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Részletek

Dátum:
szeptember 27
Időpont:
10:00 - 16:00
Összeg:
20.000 Ft
Események kategóriák:
,

Helyszín

Váci Mihály Kulturális Központ
Szabadság tér 9.
Nyíregyháza, 4400 Magyarország
+ Google Térkép

Előadók

Dr. Mekis Miklós
Dr. Radánovics-Nagy Dániel