Magyar nyelv és irodalom

Összehasonlító elemzés: Győrfi Pál – Maradj Otthon című költeményének dramaturgiai elemeinek tükrében hasonlítsa össze a Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozatának 2016-os Módszertani Levelét illetve a Magyar Fogorvosok Egyesületének friss Javaslatát a Fogászati Betegellátás Fokozatos Újraindításának Feltételeiről.

Matematika

Valószínűségszámítás: Ha egy páciensnek március közepe óta fáj a jobb felső 6-osa, mennyi valószínűsége van annak, hogy a korlátozások feloldása utána két héten belül sorra kerül fogorvosánál, ha első COVID-tesztje pozitív, a második negatív, majd a harmadik újra pozitív; és az illető fogorvos milyen eséllyel találja meg a bepárásodó védőszemüvegen és plexin keresztül az MB2-es csatornát, anélkül, hogy közben turbinát használna a fog trepanálásához?

Történelem

Fejtse ki az hasonlóságokat és különbségeket az Árpád-házi királyok koronázását követő illetve a COVID-19 vírus koronázási szokásait követő öröklési rend vonatkozásában.

Fizika

Az 50km/óra sebességgel haladó 103-as autóbusz a Szent László Kórház előtt 200 méterrel fékhiba miatt elszabadult. Számítsa ki, hogy az autóbusz mennyi idő alatt csapódik a létesítménybe, határozza meg a becsapódás pontos helyét, és hogy az áldozatok közül hányan fertőződtek koronavírussal és közülük mennyinek volt valamilyen krónikus alapbetegsége.

Kémia

Öntse össze egy kémcsőbe a rendelőben rendelkezésre álló összes felületfertőtlenítő szert. Írja le a lejátszódó redoxi egyenletet és rendezze az oxidációs számok segítségével.

Biológia

Állapítsa meg, a kémia érettségin létrehozott oldatot a COVID-19-fertőzött egyén keringési rendszerébe injektálva kiváltható-e immunválasz a vírus ellen és az egyén szérumjából előállítható-e hathatós vakcina.

Földrajz

Jelölje Magyarország vaktérképén hazánk COVID-19 által leginkább sújtott településeit úgy, hogy a pontokat vonalakkal összekötve Müller Cecília sziluettjét kapja eredményül. Tetszőlegesen színezze ki a kapott ábrát.

Közgazdaságtan

Készítsen realisztikus tervet egy háromszékes fogorvosi praxis rentabilitásának fenntartására, amelyben az FFP2/3-as maszkok világpiaci kínálat-kereslet metszéspontjait egy ötdimenziós koordináta-rendszerben ábrázolja. Törekedjen az egyszerűségre és könnyen érthetőségre.

Ének-zene

Írjon koronázási misét és hangszerelje barokk stílusban. Vezényelje a művet, ügyelve arra, hogy a kórus minden tagja viseljen orvosi maszkot, egymástól 2 méteres távolságot tartva illetve a zenekar fúvós szekciójában megoldott legyen a képződő aeroszol elszívása.