Dr. Lászlófy Csaba

szájsebészet és orális implantológia szakorvosa, szakmai előadó

Már egyetemista koromban tudtam, hogy engem a szájsebészet érdekel. Végzés után a Szent Rókus Kórház Arc-, állcsontsebészeti Osztályán kezdtem el dolgozni. A kórház nagyon jó iskolának bizonyult. Rengeteg beteget láttunk el: baleseti sérültek, ajak- és szájpadhasadékos gyermekek és felnőttek, daganatos betegek és szakterületünk számos más esettípusa előfordult osztályunkon. A tudást az idősebb kollégák átadták nekünk, azután egyszer csak észrevettük, hogy már mi mutatjuk meg a dolgokat a fiatalabb nemzedéknek. Szívem mélyén mindig “Rókusos” maradok.

Szájsebészet szakvizsgámat 2003-ban szereztem meg, így onnantól kezdve már szakorvosként dolgozhattam az osztályon. A szakvizsgára való hét évnyi felkészülési idő biztos alapot adott nekem – ennek gyümölcseit ma is élvezem. 1999-től már magánrendelést is folytattam és kórházi osztályunk megszűnése után a Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinikán végeztem és végzem a munkám tetemes részét. Hálás vagyok a sorsnak, hogy sikerült olyan kollégákat magam köré gyűjtenem, akiknek a tudásában és szakértelmében megbízok, és akik hasonlóan gondolkodnak a hivatásunkról, mint én magam. Én itt elsősorban fogászati implantológiával, impaktált bölcsességfogak sebészetével és arc-esztétikai kezelésekkel (legfőképpen ajakfeltöltéssel) foglalkozom.

Tagja vagyok számos szakmai szervezetnek idehaza és külföldön egyaránt. Oktatói tevékenységet végzek a Szegedi Tudományegyetemen – itt az egyetemi hallgatók oktatásában veszek részt. A szakorvosjelöltek (rezidensek) képzésében is kiveszem a részem, és számos előadást tartok szakorvos-kollégáknak is. Legbüszkébb mégis az elégedett pácienseimre vagyok.

2006 óta vagyok igazságügyi szakértő arc-állcsont-szájsebészet és fogorvostan szakterületeken. Tudásomat az igazságszolgáltatás különböző szervei és páciensek, illetve kollégák is igénybe szokták venni.

2019-ben megszereztem az újonnan bevezetett orális implantológia szakorvosa címet is.

Természetes, hogy nekem sem csak a szakmai életem létezik. Bár ez nem tartozik a nyilvánosságra, de én is családban élek: feleségemmel és már nagykorú fiaimmal vagyok, amennyit csak lehet. Barátokkal és ismerősökkel töltöm az időt, és igyekszem regenerálódni.

A társadalmi közéletben is kiveszem a részem. Együttgondolkodó baráti körünk van (nagy beszélgetések és világmegváltások…). Társadalmi szerepvállalásként a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet elnökségi tagja, valamint a Magyar 29er Osztályszövetség elnökségi tagja és a Magyar Vitorlás Szövetség Fegyelmi és Etikai Bizottságának tagja vagyok.

Következő eseményei

Jelenleg nincs meghirdetett képzése.

Dr. Lászlófy Csaba képzései

Master of DentOwl Assistant – Oral Surgery

Hatékonyságnövelés fogorvos és asszisztens együttműködésében a szájsebészeti és implantológiai beavatkozások során